top of page

OPĆI

UVJETI POSLOVANJA

Korištenjem internetskih stranica i web trgovine DRESSESBYGALA.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.
Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.
Trgovac je tvrtka GALA,obrt za usluge i trgovinu, Tratinska 78, 10 000 Zagreb, Hrvatska, koja posluje putem internetskih stranica i web trgovine dressesbygala.com. Tvrtka Gala je vlasnik internetskih stranica, web trgovine i domene dressesbygala.com i dressesbygala.eng.com.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske ponude.

2.REGISTRACIJA

Kupac mora biti registriran na www.dressesbygala.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresa i lozinka.

3.NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a čemu će pismenim putem obavijestiti kupca u roku komuniciranom kupcu nakon izvršene narudžbe.

4.PLAĆANJE

4.1.POUZEĆEM HP prilikom dostave

Naručene artikle s ili bez troškova dostave, ovisno o iznosu narudžbe, kupac će prodavatelju platiti pouzećem HP prilikom dostave

4.2.Offline putem bankovnog prijenosa na temelju poslanog predračuna.

Gala, obrt za usluge i trgovinu, Tratinska 78, Zagreb

OIB: 58957543956

Broj računa/IBAN: HR1623600001102316327

Swift/BIC: ZABA HR 2X

Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d. Zagreb

U opisu plaćanja molimo navedite Vaš broj narudžbe.

PODATKE ZA UPLATU MOŽETE SKINUTI OVDJE

 

Radi bržeg izvršavanja Vaše narudžbe molimo Vas da po učinjenoj uplati pošaljete potvrdu o provedenom plaćanju na mail: budi.gala@gmail.com 

4.3. Paypal ili Braintree servisom, na osnovi kupčeve narudžbe. Omogućeno je plaćanje kreditnim putem servisa karticama MasterCard, Maestro i VISA. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini prodavatelja.

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite Braintree ili Paypal – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
Braintree i Paypal osiguravaju potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u Dressesbygala platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima Paypal i Braintree sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. Braintree zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet. 
Braintree sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost Paypal i Braintree sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Po izvršenju narudžbe kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena. Ukoliko je odabrao plaćanje kreditnom karticom u tom će e-mailu biti obaviješten da je transakcija (uplata) provedena. Ukoliko je odabrao Offline plaćanje dobiti će predračun po kojem može izvršiti transakciju bankovnim transferom izvan web shop-a. Ukoliko je izabrao plaćanje pouzećem biti će obaviješten o slanju paketa.

DOSTAVA

Dostava robe vrši se Hrvatskom poštom na sljedećo način.

1. Usluga PAKET HP-Hrvatska pošta unutar 8 radnih dana nakon slanja paketa. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko kupac ne podigne pošiljku od dostavljača u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća prodavatelju.

2. Usluga PAKET 24-Hrvatska pošta unutar 1-3 radna dana s dostavom do 11h

3.DPD usluga slanja paketa 

TROŠAK DOSTAVE

Trošak dostave se naplaćuje za sve narudžbe. 

Cijena dostave:

PAKET HP - 30,00kn

PAKET 24 HP - 60,00kn

DPD PAKET - 40,00kn

ODUSTAJANJE OD KUPOVINE

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača na e-mail adresu budi.gala@gmail.com

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu mora vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu pošiljatelja.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Dresses by Gala je odgovorna za kvalitetu, odnosno stvarne greške kupljenih proizvoda na web shopu www.dressesbygala.com

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10.stavku 6 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor na sljedeći način:

 

Pismenim putem slanja obrasca:

 •poštom na adresu Gala,obrt za usluge i trgovinu, Tratinska ulica 78, Zagreb

•putem mail-a: budi.gala@gmail.com

•putem web formulara na sljedećem linku

 

Pri tome molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 14 dana od zaprimanja istog.

ZAMJENA

Zamjena je moguća samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje.

Artikle možete zamijeniti u roku od 14 dana od dana preuzimanja. Artikl zapakirajte i unutar 2 radna dana pošaljite poštom na našu adresu.

NAČIN 1.:  Paketu priložite ispunjen obrazac za povrat proizvoda i fotokopiju računa. Važno je na obrazac pored svojih podataka upisati i artikl koji želite.

PISMENI OBRAZAC ZA ZAMJENU

NAČIN 2.: Ispunite online obrazac za Zamjenu artikla. Važno je da u navedeno polje unesete artikl koji želite.

ONLINE OBRAZAC ZA ZAMJENU

 

Traženi artikl biti će poslan u najkraćem mogućem roku. Artikl odnosno artikle koje vraćate moraju biti neoštećeni, zapakirani u originalnu ambalažu, u istoj veličini i nenošeni.

Trošak povrata snosi pošiljatelj.

Pošiljke s otkupninom ne preuzimamo.

 

RASKID UGOVORA I POVRAT

Povrat se priznaje samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. 

Kupac ima pravo ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupnji u roku od 14 dana, računajući od dana preuzimanja proizvoda. Ugovor se raskida pisanom obavješću o raskidu ugovora na način da se ispuni OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA ili putem druge nedvosmislene izjave kojom izražava volju za raskidom ugovora. Kupac je obrazac ili prethodno spomenutu izjavu dužan dostaviti prodavatelju, putem pošte na adresu sjedišta istoga ili putem e-maila: budi.gala@gmail.com ili web formulara.
Ukoliko kupac podnosi nedvosmislenu izjavu putem gore navedenih mogućnosti komunikacije, potrebno je navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.
Ukoliko kupac šalje obrazac elektroničkim putem, Gala će kupca u najkraćem mogućem roku obavijestiti o primitku. Ukoliko kupac jednostrano raskine Ugovor o kupnji obvezuje se vratiti isporučeni Dressesbygala proizvod o svom trošku, na adresu: Gala, obrt za usluge i trgovinu,Tratinska 78 , 10000 Zagreb. Gala je dužna kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

OSNOVA PRIKUPLJANJA I OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaše podnošenje osobnih podataka putem www.dressesbygala.com uređeno je našim Pravilima o privatnosti. Naša pravila privatnosti su dostupna ovdje.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranica Gala internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

IZMJENE UVJETA POSLOVANJA

GALA zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine.

Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama DressesbyGala internet trgovine.

bottom of page